Online poradna

Od srpna 2016 je online poradna určena výhradně registrovaným klientům MOJE AMBULANCE. Děkujeme za pochopení.

V online poradně se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá ohledně zdraví, nemocí a léčby.

Online poradna slouží především jako podpora pro online diagnostiku, tzn. že pokud při online diagnostice nedostanete dostatečnou odpověď anebo chcete více konzultovat navržený postup léčby, tak můžete vložit svůj dotaz online poradny, kde Vám naši lékaři rádi odpoví.

Online poradna?

Napište svůj dotaz do online poradny a náš lékař Vám rád odpoví. Chci vyzkoušet online poradnu!

19.04.2020

Krevní testy - fungování štítné zlazy

Dobrý den, chtěla bych Vas požádat o informaci, kde si můžu nechat udělat krevní testy, ze kterých by se dalo zjistit, jak mi funguje štítná žláza? Mám poslední dobou nepříjemné návaly horka a dozvěděla jsem se, že v rodinné anamneze máme onemocnění štítné žlazy. Můžu si tedy zažádat o krevní testy u vás jako u svého obvodního lékaře? Děkuji za odpověď.

19.04.2020 | MUDr. Jakub Němec

Odpověď na dotaz

Dobrý den, ano můžete.

15.04.2020

Pravidelně se opakující retence mléka

Dobrý den, kojím 16měsíční dceru a v únoru mě začaly trápit retence v levém prsu. Pravidelně každé 3 nebo 4 týdny mě večer začne pobolívat prs, vystřelí mi teplota, v noci se vypotím, další den odpočívám a pak je zase vše v pořádku, prs je měkký. Nevidím souvislost v tom, že by dcera ten den méně pila, spíš mi přijdou zajímavé ty pravidelné intervaly. Včera to přišlo počtvrté. Myslíte, že to časem přejde samo? Nebo jsou potřeba antibiotika nebo nějaké vyšetření? Děkuji

15.04.2020 | MUDr. Jakub Němec

Odpověď na dotaz

Dobrý den, toto je dotaz spíše na gynekologa/laktační poradkyni. Pochopitelně pokud by byl v prsu zánět a máte teploty je ke zvážení nasazení ATB. Otázkou také je, do kolika měsíců plánujete dceru kojit. Po odstavení batolete od kojení by se potíže měly zklidnit.

13.04.2020

Bolest žaludku

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně bolesti žaludku. Skoro každý měsíc mě chytnou hrozné křeče žaludku, které trvají celou noc/den. Nepomáhají mi ani žádné bylinkové čaje či kapky. Křeče jsou opravdu silné, že jen ležím a modlím se aby to přestalo. Mám novou práci a už jsem kvůli tomu jednou nebyla, protože bych s tím opravdu nezvládla ani dojít do té práce natož pracovat. Proto jsem se obrátila na lékaře, který mě poslal na sono žaludku i na gastroskopii. Vše bylo v pořádku. Helicobacter, vředy, alergie na lepek- to vše bylo vyloučeno. Prý to tedy bude z nervů. Ale mi se nechce věřit, že až takové bolesti mohou být z nervů. Už si fakt nevím rady.....Co by to ještě mohlo být? Až těď mám opravdový stres, protože se bojím, že kvůli tomu příjdu o práci. Hlídám se i v jídle, abych nejedla hodně tučného. Jsem z toho prostě nesvá a fakt se bojím, že ta bolest příjde znova..poraďte prosím...Tóthová

13.04.2020 | MUDr. Jakub Němec

Odpověď na dotaz

Dobrý den, rozumím tomu tak, že proběhlo kompletní gastroenterologické vyšetření? Nebo jen gastroskopie a UZ břicha? pokud byla pouze vyšetření, je ke zvážení konzultace gastroenterologa s kompletním vyšetřením, ev. neurologické vyšetření k vyloučení podílu vertebrogenního. Klidně se za mnou v ambulanci po domluvě se sestrami zastavte a zkusíme něco vymyslet.

13.04.2020

Dotaz na zdravotní stav

Dobrý den, mám prosbu o radu. Dnes jsem se probudila se zvýšenou teplotou 37,2 která přes den klesla, k večeru opět 37,2. Jsem unavená, pobolivaji mě oči, trochu bolí ruce. Jinak je vše ok, kašel nemám. Chci se zeptat, zda tento stav můžu mít díky ocekavane menstruaci (očekávám během 2 dnů) nebo zda to spíše ukazuje na nějakou nákazu? Moc děkuji za radu.

13.04.2020 | MUDr. Jakub Němec

Odpověď na dotaz

Dobrý den, pravděpodobně můžete, počínající virózu nicméně také nevyloučím.

12.04.2020

Úraz nohy

Dobry den, ve ctvrtem mi spadla na nárt 15 kg cihla. Uz to ani moc neboli ale natekla mi cela noha a zacali mi modrat prsty. Nohu chladim a mazu ibalgin gelem. Chci se zeptat jestli je potrebna navsteva lekare nebo se to da vylecit doma? Dekuji

12.04.2020 | MUDr. Jakub Němec

Odpověď na dotaz

Dobrý den, bylo by jistě vhodné vyloučit zlomeninu.