Online poradna

Od srpna 2016 je online poradna určena výhradně registrovaným klientům MOJE AMBULANCE. Děkujeme za pochopení.

V online poradně se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá ohledně zdraví, nemocí a léčby.

Online poradna slouží především jako podpora pro online diagnostiku, tzn. že pokud při online diagnostice nedostanete dostatečnou odpověď anebo chcete více konzultovat navržený postup léčby, tak můžete vložit svůj dotaz online poradny, kde Vám naši lékaři rádi odpoví.

Online poradna?

Napište svůj dotaz do online poradny a náš lékař Vám rád odpoví. Chci vyzkoušet online poradnu!

11.06.2019

Dotaz

Dobrý den, 10.6. jsem dobrala Ercefuryl. Mohu začít brát vitamíny, které jsem brala před ním. Konkrétně se jedná o Omega 3, Biosil a železo. A pokud beru ještě Biopron forte mohu jít na plazmafarézu? Děkuji P. Kosinová

11.06.2019 | MUDr. Hana Březinová

Odpověď na dotaz

Jmenované medikamenty užívat můžete s odběrem plazmy bych ještě vyčkala cca 14 dní.

10.06.2019

Očkování proti klíšťové encefalitidě

Dobrý den, je mi 28 let a od roku 1999 se pravidelně očkují proti klíšťové encefalitidě. Poslední přečkování proběhlo v červenci 2015. Měla bych se tedy nechat přeočkovat podle očkovací schématu nejpozději v létě 2020. Nyní však plánujeme pořízení miminka (ještě těhotná nejsem). Chtěla bych se proto poradit, jestli se mám tedy nechat přeočkovat již teď (po 4 letech od poslední dávky) nebo počkat až na období po těhotenství a kojení (což ale může být taky třeba až 6 let po poslední dávce). Nebo je možné že už očkování nepotřebují? Nevím jak je to důvěryhodná informace, ale slyšela jsem i názor, že po tolika letech očkování stačí udělal nějaký test (?) A že už možná další přeočkování nebude nutné. Mockrát děkuji za odpověď. Michaela M.

10.06.2019 | MUDr. Hana Březinová

Odpověď na dotaz

Spíše bych Vám doporučila se naočkovat ,,předem´´ vzhledem k plánovanému těhotenství, vyhnete se tak riziku, že Vám klesne hladina protilátek natolik, že byste celé očkování musela obsalvovat znovu.

06.06.2019

Naražený prst u nohy

Dobrý den, pokud je naražený prst u nohy (ne zlomený) prst fialový a kolem modřina. Je normální průběh, že se při odpočinkovém režimu bolest zhoršuje a rozšiřuje společně s modřinou dále do nohy a celá noha občas i brní? Popřípadě kdy se takový úraz běžně začíná zlepšovat? Děkuji za radu.

06.06.2019 | MUDr. Hana Březinová

Odpověď na dotaz

Posun modřiny bych nevnímala jako něco dramatického, krev se rozleje vlivem gravitace, chůze, zneklidňovalo by mě spíše brnění, pokud je prst výrazněji oteklý, bylo by možné to přiložit otoku,ale byla bych obezřetná a raději navštívila lékaře. Jinak bolest u naraženiny může trvat i 8-9 týdnů.

05.06.2019

Podezření

Dobrý den,kamarádka mě trošku vyděsila že by to mohla být malá mozková příhoda,tak se chci zeptat.29.5 a 30. 5. na dovolené se mi stalo že jsem měla rozostření vidění ,únava bolest hlavy tres s většinou si z toho dne moc nepamatuju. Mohla to být jen vyčerpání nebo mozková příhoda. Děkuju za odpověď.

05.06.2019 | MUDr. Hana Březinová

Odpověď na dotaz

Může jít právě o příznak migreny se spasmem mozkových cév, ten může vyvolat Vámi popisované potíže, typický bývá i pocit na zvracení. V tom případě je na místě zejména neurologické vyšetření. Mozková příhoda bývá obvykle doprovázena slabostí končetin, poklesem koutku úst, zhoršenou komunikací, poruchou řeči.

05.06.2019

Bolest hlavy

Dobrý den, trpím častými bolestmi hlavy. Bolest se nachází převážně v levé části obličeje. Začíná v oblasti čela (na okem), postupně se rozlehlá směrem dolů, jakoby tlačí do oka a končí bolestí zubu. Ve finále mě nesnesitelně bolí práva půlka obličeje. Bolest trvá v průměru cca 2 dny, případně se druhý den vrátí. Většinou nepomáhají běžné léky na bolest. Můžete prosím poradit?

05.06.2019 | MUDr. Hana Březinová

Odpověď na dotaz

Bylo by vhodné ORL, stomatologické a neurologické vyšetření, vyloučit problém se zuby, dutinami, lícním či trojklanným nervem. Mohlo by s jednat i o migrénu, v tom případě existují léky vhodné přímo na migrénu.